Bitcoin Mining

Cryptocurrencies zoals bitcoin worden vaak vergeleken met goud. Net als goud moeten bitcoins gedolven of ‘gewonnen’ worden. Een andere overeenkomst is dat er slechts een beperkt aantal bitcoins zijn. Bitcoins worden met de dag schaarser. Men denkt in 2140 het maximaal aantal bitcoins van 21 miljoen munten te hebben bereikt. Je kunt very wellbitcoins kopen via verschillende websites.

Wat is Bitcoin mining?

Bitcoins ontstaan uit zogenaamde blocks ofwel datablokken. Een block bevat een deel of alle transacties van het Bitcoinnetwerk. Naast de transacties bevat het tevens een referentie naar het vorige block en een extreem ingewikkelde wiskundige puzzel. De puzzel kan opgelost worden door te minen met een grafische kaart, FPGA of ASIC. Een block kent trouwens meerdere oplossingen. Later komen we hier op terug. Wie het eerste de oplossing van het block vindt krijgt een beloning. Tegenwoordig zijn dat 12,five bitcoins. Tot voor kort (09-07-sixteen) turned into dat nog 25 bitcoins, maar elke 210,000 blocks halveert de beloning. De Bitcoin-sequentie die gevonden moet worden is zo complicated dat het haast niet individueel gedaan kan worden. Door in groepen (zogenaamde mining pools) te delven is de kans tot succes stukken groter. Extreem veel rekenkracht en dus alrightstroom is nodig om de sleutel te vinden.

Gemiddeld wordt elke tien minuten een block gevonden. Per jaar zijn dat ongeveer 210,000 blocks. De snelheid waarmee de blocks gevonden wordt hangt af van de snelheid (Mhash) van het netwerk en de diffuculty bitcoin (moeilijkheidsgraad). Bij block 6,929,999 houdt het minen op. Met block 6,929,999 worden de laatste bitcoins gemined. Dit laatste block zal naar alle waarschijnlijkheid pas in 2140 gedolven worden. Het aantal bitcoins zal dan op een statisch aantal van 20,999,999.999999999496 BTC blijven steken. Iets minder dan de eerder genoemde 21 miljoen dus.

Hoe beginnen met Bitcoin minen?

Om te beginnen met bitcoin mining heb bitcoin bitcoin je een pc (Bitcoin miners)  in combinatie met een krachtige videokaart nodig. Daarna komt het lastige gedeelte. Zo zul je moeten kiezen welke cryptocurrency je gaat minen – niet elke munt kun je namelijk rendabel minen. Daarnaast moet je overwegen of je je eigen machine gaat bitcoin gebruiken of geld over hebt voor een bitcoin miner. Verder moet je nog beslissen of je alleen wilt minen of samen in een groep.

Je zou denken dat je het beste kunt kiezen voor een munt die op dit moment veel waard is, zoals bitcoin. Je hoeft dan niet zoveel munten te minnen voordat je een aardig bedrag bij elkaar gesprokkeld hebt. Niets is echter minder waar. Omdat er zal zoveel mensen aan het minen zijn, wordt het steeds lastiger om nieuwe munten te verdienen. Daarnaast zijn er very wellvoor bitcoin speciale ASIC’s (Application Specific Integrated Circuit) beschikbaar. Deze (relatief dure) apparaten zijn specifiek ontworpen voor het minen van bitcoins en doen dit very bitcoin wellveel sneller dan een doorsnee grafische kaart (GPU). In China zijn ASIC’s vooral populair bitcoin omdat de elektriciteit daar supergoedkoop is.

Door deze ontwikkelingen is het minen van bitcoins minder interessant voor de huis-tuin-en keuken miner. Omdat deze speciaal ontwikkelde hardware zijn gemaakt voor een specifieke munt, is het slim om te kiezen voor een andere cryptocurrency (very wellwel cryptovaluta of altcoin) om te minen. Voor veel altcoins kun je nog niet van dit soort machines kopen en de speciale miningcomputers die er zijn bestaan voornamelijk uit een flinke batterij videokaarten. Op dit second zijn de cryptocurrencies Litecoin en Ethereum favoriet, maar je kunt natuurlijk alrighteen andere munt kiezen.

Hoe snel je kunt minen hangt vooral af van de rekensnelheid van je videokaart. De zogenaamde hashrate geeft aan hoeveel hashes je videokaart kan berekenen en dus hoe snel je computer kan minen. Om achter de hashrate va je eigen laptop te komen, hoef je alleen te weten wat voor videokaart je machine heeft. Het is niet onmogelijk om met de normale processor (CPU) van je laptop te minen, maar dit levert bij veel munten vrijwel niets op.

Op de website miningchamp.com is een lijst beschikbaar met de meest gangbare videokaarten van dit second. In de tabel wordt all rightweergegeven welke cryptovaluta gemined worden. Wanneer je hier je eigen videokaart opzoekt, heb je een idee hoe snel jouw gadget is. Houd er albitcoin tijd rekening mee dat is slechts een second opname is die elke seconde kan veranderen. Bekijk de actuele bitcoin koers hier.

Bitcoin miner.

Stroomverbruik

Wanneer je eenmaal de hashrate achterhaalt hebt, moet je very wellhet stroomverbruik achterhalen. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk minen en de computer zal daardoor lange tijd aanstbitcoin aan. Een standaard laptop, met een vrij recente videokaart zal gemiddeld zo’n 250 Watt nodig hebben. Je kunt met behulp van de internet site stroomkosten.net berekenen wat je ongeveer in line with week , maand of jaar kwijt bent. Als energiekosten (kWh) un je ongeveer 19 cent in line with uur rekenen. In ons voorbeeld zal dan een pc die je 24 uur in keeping with dag, 30 dagen according to maand aanstaan ongeveer jaarlijks 330 euro aan stroom kosten. Deze kosten moet je dus okayweer van de inkomsten afhalen die je binnenhaalt met het minen van cryptocurrencies. Overigens moet je niet vergeten dat je op den duur very wellhardware-onderdelen moet vervangen. En je zult waarschijnlijk very wellniet altijd 24 uur consistent with dag minen.

Om de opbrengsten te berekenen, kun je zelf aan het rekenen gaan. Maar met de website whattomine.com is dat een stuk makkelijker. Klik op de website op “Coins” en selecteer de cash die je wilt minen, bijvoorbeeld Ethereum. Vul de gevraagde gegevens bitcoin in, zoals de hashrate en de stroomkosten. Zelfs de kosten van de hardware kun je mee laten berekenen. Klik vervolgens op “Calculate” en je krijgt een overzicht van de opbrengsten (of verlies) consistent with uur, dag, week en meer. In onze berekening voor een computer met de videokaart GeForce GTX 1070, zouden we onder de streep zo’n 2,50 euro consistent with week verdienen. Je kunt met deze website een goed idee krijgen wat op dit moment lucratief is om te minen. De berekening moet je natuurlijk met een flinke korrel zout nemen. Maar het geeft wel een indicatie en overzicht van de verschillende hardware apparaten en de cryptocurrencies.

Rekenkracht in Mhash/s

In het bitcoinwereldje wordt de rekenkracht uitgredrukt in Mhash/s = Megahash in keeping with seconde. Dit zijn het aantal berekeningen in step with seconde waarmee een datablok met brute-force bestookt word. Een veelgebruikte videokaart is de ATI Radeon HD 5850 of 6990. Deze kaart heeft een overall performance van 350 Megahash in keeping with seconde. Met 350 Mhash sta je tegenwoordig buitenspel. Je zal op moment van schrijven zero.0083 BTC in keeping with dag minen met een HD5850. Dat is € zero,60 in keeping with dag. Trek daar je hardware en stroomkosten vanaf en je houdt je winst over.

Mining rigs

Besluit je om een speciale mining-gadget te kopen, dan kun je sneller en meer verdienen. Maar dit betekent dat je alrighteerst geld moet investeren. De hasrate van een mining rig is meestal in de productbeschrijving te vinden bij verschillende webwinkels.

Een mining rig bestaat meestal uit een moederbord met meerdere videokaarten. Vaak worden de machines niet eens in een behuizing geleverd. De prijzen variëren en er is een ruim aabid van vooral Ethereum miningcomputers. Je kunt een miningcomputer met twee videokaarten kopen, maar er zijn okayminers te koop met zelfs achttien kaarten of meer. Vergeet niet dat mining rigs erg luidruchtig zijn. Als je opzoek bent naar mining rigs wil je misschien een kijkje nemen op: ethereumminer.european of arcticsecrets.nl.

Wanneer je eenmaal je system in orde hebt en een coin hebt gekozen, heb je nog een wallet nodig om je muntjes in op te slaan. Het is belangrijk om een goede pockets te kiezen, want de munten die je hebt verzameld moeten wel veilig bewaard worden. Je hebt software wallets die je op je laptop of je telefoon kunt gebruiken. Maar er zijn o.k.hardware wallets die specifiek gemaakt zijn om cryptovaluta in op te slaan.

Moeilijkheidsgraad (problem)

Na elk x aantal gevonden blocks beyond het netwerk de moeilijkheidsgraad aan. Worden bitcoins snel gevonden zal de trouble omhoog gaan. Duurt het vinden van een block langer dan zal de problem hetzelfde blijven of weer omlaag gaan. Het netwerk is dus dynamisch en beyond zich automatisch aan de rekenkracht aan. Alle blocks die tot nu toe zijn ontsleuteld vormen één grote ketting door dat elk block refereert naar het vorige block. Het kan soms voorkomen dat de oplossing van een datablok door meerdere personen gelijktijdig gevonden phrase. De ketting zal dan opsplitsen, maar omdat dit maar een enkele keer voorkomt zal de ketting snel weer op één lijn verder gaan.

Historie van bitcoin

Bitcoin is cryptografisch geld welke door Satoshi Nakamoto in 2008 voor het eerst beschreven werd. In 2009 werd de Bitcoin door een fictief persoon of groep genaamd Satoshi Nakamoto geïmplementeerd. Het bitcoin netwerk is peer-to-peer. Dat wil zeggen dat het decentraal is opgesteld internet als bittorrent. Bitcoin is open supply en heeft geen eigenaar. Het is dus van iedereen die eraan deelneem of gebruik van maaktt. Zo is het dus o.k.mogelijk voor iedereen om er aan deel te nemen. Er zijn dus very wellgeen banken, overheden of regeringen die de hand kunnen leggen op de bitcoinmarkt.

Transacties gebeuren through databases verspreid over speciale nodes in het peer-to-peer netwerk. Het kent geen wisselkoers en transactiekosten. Geen transactiekosten in zoverre je zelf wilt betalen. Een transaction fee van 0.0005 BTC is normaal, maar wel vrijwillig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.